Kirjoittanut Jussi Sudenlehti – psykoterapeutti, työnohjaaja, kouluttaja

Kouluttajana ja työnohjaajana työskentelyyn vaaditaan paljon ymmärrystä. Monet viimeisten vuosien aikana esiintyneet haasteet ja ilmiöt auttamisalalla ovat globaaleja. Tästä johtuen lähden elokuun alkupuolella Palestiinaan tekemään töitä kriisiryhmissä. Tavoitteena on viedä mukana tietoa posttraumaattisesta stressistä sekä kehollisia ja taidelähtöisiä menetelmiä sen työstämiseen, mutta ennen kaikkea kuulla kertomuksia, ajatuksia ja oppia erilaisista lähtökohdista ja tilanteista joissa meillekin näyttäytyvät pulmat syntyvät.


Matkaan lähtee mukaan Alpha aid travelin perustaja Tero Mäkinen joka tekee lahjoituksen järjestönsä puolesta tukemaan paikallisten ryhmien toimintaa.


Kaikessa ystävällisyydessä meidät vastaanottaa pieni, paikallinen toimija Psychology spa, joka on työskennellyt alueella osittain talkoohengessä pyrkien rikkomaan tiedon avulla myyttiä mielen sairauksista.
Matkaamme voi seurata Suomen psykologisen instituutin sivuilla sekä Alpha aid travelin sivuilta. Matkan jälkeen julkaistaan artikkeli kriisityöstä alueella jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystämme kun kohtaamme erilaisista lähtökohdista tulevia ihmisiä ja mielen haasteita. Yhteistyön tavoitteena on parantaa myös Suomessa tekemämme  työnohjausten ja koulutusten sisältöä.