Current Status
Not Enrolled
Price
220€ + alv 24%

Koulutus videovälitteisesti 7.11.2022!

Koulutuspaikka: Zoom-alusta
Koulutusaika: 9.00-16.00

KOULUTUSPÄIVÄ ONGELMAKÄYTTÄYTYMISESTÄ JA SEN ARVIOINNISTA

Taustaa

Ongelmakäyttäytyminen on yleinen ilmiö. Kuka tahansa meistä voi jossain elämäntilanteessa ja hetkessä käyttäytyä haastavasti ja menettää tilanteen hallinnan. Haastavaa käyttäytymistä ja haastavia tilanteita esiintyy kuitenkin useammin niiden henkilöiden keskuudessa, joilla on jokin kehityksellinen neuropsykiatrinen oireyhtymä kuten autismikirjo, aktiivisuuden ja/tai tarkkaavuuden häiriö (ADD,ADHD), monimuotoinen oppimisen ja kehityksen häiriö tai kehitysvamma. Haastavan käyttäytymisen muodot ja tilanteet ovat moninaisia. On itsensä, ympäristön sekä toisten ihmisten vahingoittamista, on puhumattomuuteen ja syömättömyyteen sulkeutumista, huutamista ja riehumista. Ongelmakäyttäytymisen arviointi on tärkeää, koska se haastava käyttäytyminen ei synny tyhjästä, vaan siihen on aina joku syy.

Haastavaan ongelmakäyttäytymiseen liittyy aina stressiä ja kuormittuneisuutta, joka tarttuu usein henkilöstä toiseen. Haastavat tilanteet voivat vangita koko lähipiirin. Pelko, salailu, eristäytyminen, pakeneminen, tottuminen ja liioittelu kahlitsevat. Välinpitämättömyyteen ja toivottomuuteen ei kuitenkaan pidä vaipua, vaan suunnata katse syiden miettimiseen ja sen jälkeen nopeasti ratkaisujen etsintään. Ongelmakäyttäytymisen arviointi ja hoito antaa tukea näihin tilanteisiin. 

Tavoite

Oppia keinoja, kuinka arvioida haastavaa käyttäytymistä, siihen johtaneiden syytekijöitä selvittämällä ja kuinka suunnitella syytekijöistä käsin toimivia interventioita.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu kaikille, jotka haluavat oppia ongelmakäyttäytymisen arviointia ja hoitoa.

Sisältö

Strukturoitu käyttäytymisen arvioinnin toteuttamisesta kasvatuksellisen kuntoutuksen suunnitteluun.

Kasvatuksellisen kuntoutuksen keinot ovat yksinkertaisia ja kaikkien käytettävissä. Pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti toteutettuina niissä on tehoa. Seuraavassa muutamia ydinkeinoja:  

  • yhteiset pelinsäännöt  
  • yhteistyö huoltajien kanssa 
  • strukturointi, ennakointi ja visualisointi 
  • aistitoimintojen erilaisuuden huomiointi 
  • oppimisympäristön muokkaaminen 
  • oikea-aikainen palkitseminen 
  • liikunta 

Haastavien tilanteiden ennakointi ja ennaltaehkäiseminen sekä myönteisen käyttäytymisen tukeminen ovat hyviä lähtökohtia auttaa lasta ja nuorta oppimisen polulla. Positiivinen pedagogiikka ja tunnetaitokasvatus sisältyvät sekä koulun että varhaiskasvatuksen tapoihin tukea oppilaita käyttäytymisen pulmissa. Yksinkertaisesti ajateltuna käyttäytyminen on kimppu arkisia taitoja, joita harjoitellaan läpi elämän. Perheen lisäksi varhaiskasvatuksella ja koululla sekä asumis- ja kuntoutusyksiköillä on valtavat mahdollisuudet opettaa ja tukea lasta ja nuorta niin käyttäytymiseen, tunteiden ilmaisuun kuin itsesäätelyyn liittyvissä asioissa.  

Kouluttaja

Mirta Iljin

Autismi ja aspergerliiton vertaisosaaja, Tourette ja Ocd kokemusasiantuntija, Kouluttaja, vertaistuki ja vuorovaikutusohjaaja

Lisätietoja

Hakeutuminen koulutuspäivään tapahtuu klikkaamalla yläoikealla olevaa ilmoittautumispainiketta. Tämän jälkeen laskutetaan osallistumismaksu 220€ sisältäen arvonlisäveron 24% ilmoittautumisen yhteydessä annettuun laskutusosoitteeseen. Peruutusehdoista lisätietoja täällä.

Saat myös lisätietoja Suomen Psykologinen Instituutti asiakaspalvelusta asiakaspalvelu@psyk.pro tai numeroon  010 2310 333

KOULUTUKSEN HINTA

Koulutuksen hinta on 220€ + alv 24 % / osallistuja.

PERUUTUS JA MAKSUNPALAUTUSEHDOT
Peruutus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@psyk.pro. Peruutuksia ei vastaanoteta muilla tavoin, esimerkiksi puhelimitse. Lähetämme onnistuneesta peruutuksesta kuittauksen sähköpostitse. Jos et saa vahvistusta peruutuksen onnistumisesta, ole yhteydessä asiakaspalveluun puh. 010 2310 333.

Jos ilmoittautuminen perutaan viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin alkua, peruutuksesta ei koidu kuluja.

Jos osallistumismaksu on jo maksettu, palautetaan kurssimaksu vähennettynä 20 euron käsittelykuluilla.
Jos peruminen tapahtuu alle 14 vuorokautta ennen kurssin alkua, kurssimaksu peritään kokonaisuudessaan.
Jos osallistuja ei ilmoita peruutuksesta ja ei saavu kurssille, kurssimaksu peritään kokonaisuudessaan.
Sairastumistapauksissa ota mahdollisimman pian yhteyttä asiakaspalveluun. Kurssimaksua ei peritä, mikäli osallistuja toimittaa lääkärin tai sairaanhoitajan todistuksen, joka osoittaa hänen olevan estynyt osallistumaan kurssille.

About the Instructors