Vammaistyön psykologinen työkalupakki kurssilla saat työkaluja käyttöösi heti!
KOULUTUKSEN TAVOITE
Vammaistyön psykologinen työkalupakki koulutuksessa opetetaan, mitä kannattaa tehdä haastaville oireille, kuten aggressiivisuudelle, juuttumiselle, motorisille häiriöille, apaattisuudelle, seksuaalisille oireille, epäluuloisuudelle ja harhaluuloille, estottomuudelle, ikävälle, pelko-oireille, valittamiselle, mustasukkaisuudelle, jne.
Vammaistyön psykologinen työkalupakki koulutuspäivä parantaa autismikirjoon kuuluvia ja kehitysvammaisia hoitavien ihmisten työssä jaksamista lisäten ymmärrystä psyykkisen oireilun tarkoituksista. Tämä ymmärrys auttaa suhtautumisessa ja toimivimpien potilasystävällisten lähestymistapojen omaksumisessa. Ellei haastavia tilanteita selvitellä ja asiakkaan psyykkistä tilaa arvioida ja hoideta asianmukaisesti, se johtaa helposti epäasianmukaiseen psyykenlääkitykseen ja asiakkaan itsemääräämisoikeuden tarpeettomaan rajoittamiseen.
Terveydenhuollossa ei tällä hetkellä ole riittävää valmiutta eikä osaamista kehitysvammaisten asiakkaiden psykiatristen palvelujen hoitamiseen, vaikka uuden terveydenhuoltolain perusteella kehitysvammaisilla on yhdenvertainen oikeus saada asianmukaiset psykiatriset palvelut perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa. Myöskään autismikirjon asiakkaiden kehityksen ja arkielämän tuen tarpeista ja tukemisen keinoista ei sosiaali- ja terveyspalveluissa ole riittävästi tietoa. Olemassa olevaakaan osaamista ei kaikilta osin hyödynnetä, koska palvelut ovat hajallaan eikä palvelun tarvitsija aina tiedä, minkälaisesta asiantuntemuksesta hän voisi hyötyä ja mistä tarvittava asiantuntemus löytyy.
VAMMAISTYÖN PSYKOLOGINEN TYÖKALUPAKKI – KOULUTUSPÄIVÄ PSYYKKISESTÄ OIREILUSTA JA SEN KOHTAAMISESTA
- Miksi ihminen käyttäytyy niin kuin käyttäytyy?
- Minkä vuoksi puhe ei aina tehoa?
- Minkä takia toisinaan ollaan yhteistyökykyisiä?
- Ennakko-oletusten ja -odotusten merkitys auttavissa kohtaamisissa
- Tunnetilojen merkitys sekä niiden pre-, inter- ja postaktiiviset säätelymahdollisuudet
- Psyykkisesti oireilevan henkilön kokonaisvaltainen kohtaaminen
- Ymmärtävä yhteys implisiittiseen
- Mikroilmeiden ja –eleiden mahdollisuudet
- Konstikas käytös – oiretta vai ilmaisua
- Menetelmiä käytöshäiriöiden ja aggressiivisen käyttäytymisen arviointiin
- Keinoja ohjaukseen
- Miten lisätä hoitoon vaikuttavuutta tutkimusnäyttöön perustuen
- Case työskentelyä
- Ennakko-oletusten ja -odotusten merkitys auttavissa kohtaamisissa
- Tunnetilojen merkitys sekä niiden pre-, inter-, ja postaktiiviset säätelymahdollisuudet
Kouluttaja: Raul Soisalo (vaativan erityistason psykoterapeutti, psykoterapiakouluttaja), joka on kirjoittanut mm. kirjat Väkivallan preventio sosiaali- ja terveysalalla, sekä Särkyvä mieli.
Lisätietoa: Suomen Psykologinen Instituutti
asiakaspalvelu@psyk.pro tai p. 010 2310 333