Sukupuu ja sosiaalinen atomi perhetyössä ja ryhmissä / Erityisseminaari


Sukupuun tekemisen perusajatuksena on todentaa perheen ja suvun historiaa. Sukupuu -työskentelyssä pysähdytään kohtaamaan suvun tapahtumia; niihin liittyviä tunteita sekä näiden tapahtumien merkityksiä ja vaikutuksia tässä hetkessä. Lisääntynyt tietoisuus suvun ja perheen historiaan liittyneistä tapahtumista auttaa ymmärtämään omaa, perheen ja suvun toimintaa. Sukupuutyöskentely luo toisaalta mahdollisuuksia vapautua menneisyyden kuormittavien tapahtumien vaikutuksesta ja toisaalta tuo tietoisuuteen myös perheen voimavaroja ja kannattelevia arvoja.

Sosiaalisessa atomissa tutkitaan omaan identiteettiin vaikuttavia itselle merkittäviä toisia. Sosiaalisen atomin avulla hahmotetaan oman suvun ja perheen vaikutuksia tämän päivän vuorovaikutussuhteisiin. Näyttämöllistetty monisukupolvinen sosiaalinen atomi antaa kokemuksellista tietoa sukupolvien ketjuista ja niissä elävistä tunteista, ajatuksista, asenteista ja arvoista. Myös perhemuovailussa kehollinen eläytyminen tuottaa lisäymmärrystä muovailtavista henkilöistä ja heidän kokemuksistaan.

Seminaarissa tutkitaan rinnakkain perheterapian ja psykodraaman menetelminä tunnettuja kahta työskentelytapaa: sukupuuta ja sosiaalista atomia. Yhdessä ne kuvaavat omasta historiasta syntyviä suhteessa olon tapoja sekä itselle mahdollistuneita uusia ratkaisutapoja löytää elämää rakentavia suhteita ja yhteisöjä. Menetelmien yhdistäminen antaa ohjaajalle runsaasti diagnostista tietoa ryhmän jäsenistä, auttaa ryhmäläisiä tiedostamaan uusia teemoja ja ryhdittää esimerkiksi lyhytkestoisten vanhemmuusryhmien työskentelyä sekä syventää ryhmien prosesseja.

Seminaari koostuu teoriaopetuksesta, käytännön harjoittelusta ja ryhmäkeskusteluista. Ryhmään otetaan enintään 14 opiskelijaa.

Seminaarin ajankohta

Saatavana tilauskoulutuksena.

Kouluttajat

Mari Rautiainen, psykologi, psykodraamakouluttaja TEP
Sanna Aavaluoma, perhepsykoterapeutti VET, psykodraamaohjaaja

Kouluttajat ovat kehittäneet psykodraamatyöskentelyä niin ennaltaehkäisevässä kuin korjaavassakin perhetyössä.

Sanna Aavaluoma on kehittänyt psykodraamatyöskentelyä lastenpsykiatrian, lastensuojelun ja perhehoidon asiakasperheille vuodesta 2002.
Mari Rautiainen on erikoistunut varhaiseen vuorovaikutukseen sekä kehittänyt ja soveltanut psykodraamamenetelmiä lastensuojeluun vuodesta 1998.
Yhdessä he parhaillaan kehittävät vanhemmuusvalmennusta pariskuntaryhmille ja ryhmiä murrosikäisten vanhemmille.

Seminaarin hinta

Koulutuksen hinta sisältää luentomateriaalin, lounaan sekä kahvin/teen

Koulutuksen hinta 400€ + (alv 24%)

*) Ilmoittautumislahjana saat seuraavaksi ilmestyvän PSYK:FI lehden numeron ilmaiseksi kotiin kannettuna ilman sitoumuksia. Tämän jälkeen voit päättää haluatko jatkaa lehden tilausta.

Ilmoittautuminen

Asiakaspalvelu
toimisto@psyk.fi, P. 010 2310 334

Peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutuksen alkua.
Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % tilaisuuden hinnasta.
Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko
koulutustilaisuuden hinta. Koulutuspaikan voi myös luovuttaa toiselle
samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle ilmoittamalla uuden
osallistujan nimen.

Lisätietoja

Sanna Aavaluoma
email: sanna.aavaluoma@psyk.fi

Ilmoittaudu

  • Laskun saajan tiedot