Seminaarit


Tulevaisuuden lastensuojelu

Aika ja paikka

23.10.2018. klo 9.00 – 16.00 Hämeenlinna

8.11.2018 klo 9.00 – 16.00 Helsinki

 

Hinta: 190€ + 24% alv. Hinta sisältää materiaalit, todistuksen, sekä kahvituksen. Lounas on omakustanteinen.

 

Seminaari

Tulevaisuuden lastensuojelu seminaaripäivä avaa tärkeän asian. Miten hoitaa suhteita, oireiden sijaan ja miten tehdä se tiimissä yhdessä oppien ja vielä uupumatta? Samalla kouluttajat vetävät suuntaviivoja sen suhteen, mitä lastensuojelu tulee olemaan nyt ja tulevaisuudessa. Päivän aikana kuullaan myös kokemusasiantuntijan ääni. Miten yksi, oikea suhde voi pelastaa vaikeassa tilanteessa. Suomalaiseen lastensuojeluun on 2017 tullut vahvasti sanat suhdekeskeinen ja systeeminen. Näiden molempien toteuttaminen vaatii kuitenkin terapeuttista osaamista. Oikeita asioita tehdään mutta usein sattumalta.

Seminaarin ja kirjan tarkoitus on vahvistaa organisaatioita ja toimintakulttuureja monimuotoisella ja inhimillisellä työskentelytavalla, jossa lapsen ääni ja kokemuksellisuus kulkevat osana jokaista päivää. Terapiatutkimuksen kautta on saatu valtava määrä tietoa ja toimintamalleja, joista lastensuojelu hyötyy, ja joita pitää soveltaa systeemiseen ja suhdekeskeiseen lastensuojelutyöhön.

Seminaaripäivä (23.10) on myös julkaisupäivä uudelle teokselle Tulevaisuuden lastensuojelu, joka täydentää koulutusta. Teoksen tavoitteena on rikkoa turhia lokerointeja ja lisätä siten inhimillistä hyvinvointia sekä luoda tietoon ja evidenssiin perustuvia organisaatioita, yksiköitä ja tiimejä työskentelemään kattavasti kaikilla lastensuojelun alueilla.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen: Hämeenlinna 23.10

Ilmoittautuminen: Helsinki 8.11.2018

Tilaa Tulevaisuuden lastensuojelu -kirja

Kouluttajat

Jussi Sudenlehti

kuva: Terhi Hytönen

Jussi Sudenlehti on perheterapeutti, psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti ja työnohjaaja. Sudenlehti on työskennellyt pitkään lastensuojelussa kehittäen työmentelmiä erilaisten pulmien kohtaamiseen. Sudenlehtu on uuden polven terapeutti ja suhdekeskeisen ajattelun sekä työskentelytavan puolestapuhuja. Sudenlehti työskentelee tällä hetkellä kouluttajana, työnohjaajana, terapeuttina ja kirjailijana. Hän on julkaissut aiemmin oppaan narratiivisuudesta sekä tietokirjan perhesijoituksesta ja artikkeleja luovuudesta.

Ilkka Uusitalo

 

Ilkka Uusitalo työskentelee lehtorina Turun ammattikorkeakoulussa. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteiden lisensiaatti ja tekee väitöskirjaa aiheesta Kriittiset tapahtumat työssä oppimistilanteina lastensuojelun sosiaalityössä. Hän on Suomen Tietokirjailijat ry:n jäsen ja ollut kirjoittajana tai toimittajana kuudessa oppi- ja tietokirjassa. Lisäksi hän on julkaissut kymmeniä artikkeleita ammatillisissa lehdissä.